In deze derde nieuwsbrief een mooie verzameling van praktische tips en achtergrondinformatie voor Bèta studenten ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Lees online
 
 
 
 
 
 
Praktische info header
 
 
MBLS de nieuwe succesvolle bachelor
Molecular and Biophysical Life Sciences (MBLS) is de nieuwe, Engelstalige bachelor opleiding van onze faculteit. In het jaar 2021-2022 begonnen er 69 studenten, dit academische jaar zijn het er twee keer zoveel.
 
 
Stappenplan voor jouw loopbaan
Aan het einde van je bachelor kun je aan de slag gaan in het werkveld of een master doen. Dat is jouw keuze, jouw loopbaan. Tijdens je bachelor bereiden we je voor op allebei de scenario's. In dit stappenplan zie je mogelijke stappen om jouw loopbaanoriëntatie vorm te geven, onderverdeeld in vier thema's: Reflect, Explore, Connect en Get Skilled.
 
 
 
 
 
Tip van een Science Student: 
 
Een handige plek om een afstudeeronderwerp te vinden is via https://uu.konjoin.nl/
 
 
 
 
Thema's binnen cursusplanner
 
Ben je last-minute nog op zoek naar een interessante cursus buiten je opleiding? In de Cursusplanner kun je zoeken op thema.
 
 
 
 
Studentenbijbanen en stages
 
 
 
 
 
 
Meer studentennieuws:
 

Bekijk al het Bèta nieuws op students.uu.nl/beta
 
 
 
 
 
Tip: verschillende activiteiten door de UU georganiseerd in December
 
In het kader van NPO #back to better zijn er in December nog allerlei leuke activiteiten op de UU; van samen koken tot zingen. Het actuele programma is te zien via Instagram: @uu_npo
 

 
 
Onderzoek header
 
 
 
 
Schimmel verandert mieren in zombies
 
Zelfs CNN schreef over dit nieuwe inzicht van UU microbiologe Charissa de Bekker en internationale collega's: een schimmel die mieren in zombies verandert, wordt soms ook zelf het slachtoffer van andere schimmelsoorten.
 
  Lees het artikel
 
 
 
Biologie studente doet onderzoek in de Apenheul
 
De 24-jarige Sterre is een van de onderzoekers die je in 2022 kon tegenkomen op de Apenheul. Deze tweedejaars UU masterstudent Environmental Biology, met als specialisme Behavioral Ecology, doet in samenwerking met de Apenheul onderzoek bij berberapen.
 
  Lees meer  
 
 
Frustratie op frustratie: Eindelijk bewijs voor langverwachte nieuwe vloeibare kristalfase
 
De nieuwe fase geeft het materiaal eigenschappen die interessant zijn voor bijvoorbeeld de doorontwikkeling van beeldschermen en reflecterende coatings.
 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Agenda
 


Klik op de link van het evenement of de workshop om te zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn en hoe je je aanmeldt
 
 
 
 
Thesis geschreven door scriptiewinnares Rinske Alkemade
 
Hoe ging het schrijven van een thesis voor deze scriptieprijswinnares en Masterstudente Experimental Physics Rinske Alkemade? Lees het in deze ‘Behind the Scenes'.
 
 
 
 
Utrechtse natuurkundigen geven al 50 jaar practicum bij middelbare scholen
Al vijftig jaar geven Utrechtse natuurkundigen een practicum met radioactieve stoffen op middelbare scholen. Inmiddels hebben meer dan 600.000 havo- en vwo-leerlingen de proeven gedaan.
 
 
Masterstudent en interesse in een promotietraject over duurzaamheid?
Science for Sustainability Graduate Programme: kans voor vier Masterstudenten op een Promotietraject bij de faculteit met als thema Duurzaamheid.
 
 
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Deze nieuwsbrief wordt automatisch verstuurd naar alle studenten van de Faculteit Bètawetenschappen (je kunt je niet uitschrijven voor deze nieuwsbrief)
 
 
 
Contact
 
studentsofscience.news@uu.nl
www.students.uu.nl/beta
Privacyverklaring
 
Twitter   YouTube   Instagram