‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Lees online
 
 
 
 
 
Praktische info header
 
 
Studeren in het buitenland? Deadline 1 december 2022
Wil je je wereld en je kansen vergroten? Volg dan een deel van je studie in het buitenland.
De deadline om je aan te melden voor een exchange (vakken volgen bij een partneruniversiteit) in het buitenland is 1 december 2022.
Mocht je twijfelen of een uitwisseling financieel haalbaar is voor jou; binnen de EU kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een Erasmus+ beurs.
 
 
Met UU-beurs naar buitenlandse conferentie
Binnen vier weken waren de 75 beschikbare beurzen vergeven. Met deze vergoedingen van maximaal 500 euro konden masterstudenten de kosten van het bijwonen van een wetenschappelijke bijeenkomst in het buitenland financiëren.

Vanwege het grote succes komt er in januari een tweede fase!
 
 
 
 
 
Minder fysieke afspraken studieadviseurs
 
Vanaf 4 november tot halverwege januari 2023 vindt er een verbouwing plaats in het Minnaert. In die periode kunnen de studieadviseurs minder fysieke gesprekken aanbieden. Een afspraak maken (online en fysiek) doe je via: students.uu.nl > jouw opleidingspagina > contact > studieadviseur
 
 
 
 
 
Richtlijnen afwezigheid bij onderwijs en toetsing
 
Weet je niet meer precies hoe het zit met de regels rondom afwezigheid bij tentamens en onderwijs? Op de studentenwebsite vind je de Richtlijnen afwezigheid bij onderwijs en toetsing op locatie.
 
 
 
 
 
Meer studentennieuws:
 
Bekijk al het Bèta nieuws op students.uu.nl/beta
 
 
 
 
Studentenbijbanen en stages
 
 
 
 
 
 
 
 
Tip van een Science Student: studenten.com
 
Volg deze site en met name hun podcasts over allerlei aspecten van het leven van een student.
 
 
 
Onderzoek header
 
 
 
UU-onderzoek draagt bij aan innovatie duurzame energie
 
Voor de groene energie van de toekomst spieken wetenschappers bij planten, die brandstoffen kunnen maken met niets dan zonlicht, water en koolstofdioxide. In de Volkskrant vertelt Utrechtse chemicus en hoogleraar Bert Weckhuysen over zijn onderzoek.
 
  Lees het interview  
 
 
Leestip: tijdschrift Utrecht Student Journal
 
Het Utrecht Student Journal (USJ) bevat het laatste onderzoek van het UMCU en gaat in op de maatschappelijke impact van wetenschap buiten het onderzoek. De volgende gedrukte editie staat gepland voor februari 2023, er zijn al vijf edities eerder verschenen.
 
  Bekijk magazine  
 
 
Beter inzicht in HIV-behandelingen bij jonge kinderen
 
Hoe snel nemen de virusdeeltjes in het bloed af als je met HIV-behandeling begint? En hoe snel nemen de witte bloedcellen weer toe?

Juliane Schroeter heeft met haar achtergrond in de wiskundige biologie een antwoord gevonden op deze vragen.
 
  Lees meer hierover  
 
 
 
 
 
Agenda
 

Klik op de link van het evenement of de workshop om te zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn en hoe je je aanmeldt
 
 
 
 
Hang-out tip: Parnassos CultUUr Café
Ben je op zoek naar een plek om koffie te drinken, bij te kletsen, (samen) aan een opdracht te werken, een spelletje te spelen en te ontspannen? Een plek waar je de hele dag kan vertoeven, zonder de druk te voelen dat je een drankje moet bestellen en zelf wat te eten mee kan brengen? Dan kun je terecht in het Parnassos CultUUr Café, Kruisstraat 201!
 
 
Gratis Boulderen met Bèta!
Op donderdag 19 januari kun je samen met 29 medestudenten van de Faculteit Bètawetenschappen gratis kennismaken met de klimsport boulderen in boulderhal Zuidhaven! Er is plek voor max. 30 studenten, dus meld je snel aan!

Deze activiteit is onderdeel van Studentenwelzijn Bèta. 
 
 
 
 
 
 
Promoties
 
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Deze nieuwsbrief wordt automatisch verstuurd naar alle studenten van de Faculteit Bètawetenschappen (je kunt je niet uitschrijven voor deze nieuwsbrief omdat we hiermee zoveel mogelijk aparte mailings van de faculteit willen beperken)
 
 
 
Contact
 
studentsofscience.news@uu.nl
www.students.uu.nl/beta
Privacyverklaring
 
Twitter   YouTube   Instagram